Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]10409|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/08/DSC_2058_slider-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Morgen, zaterdag 19 augustus, vormt de AtletiekArena Gaston Roelants in Kessel-Lo het decor voor de 28ste editie van de Meeting voor Mon. De stad Leuven renoveerde het stadion nog maar net en dus wordt de nieuwe piste tijdens de meeting ingehuldigd.

Investeren in kwalitatieve sportinfrastructuur is een belangrijke doelstelling voor stad Leuven en Tofsport. Na 13 jaar was de AtletiekArena, de thuisbasis van Daring Club Leuven Atletiek, opnieuw aan vernieuwing toe en dus werden verschillende zaken onder handen gepakt.

De atletiekpiste kreeg een nieuwe waterdoorlatende toplaag van 1,6 cm dik, er werd nieuwe belijning aangebracht, de afzetbalken van het verspringen werden vernieuwd, er werden nieuwe kooien geïnstalleerd voor het discuswerpen en hamerslingeren, er werden twee nieuwe kogelsectoren aangelegd en tevens geherpositioneerd, wat het simultaan laten doorgaan van kogelstoten en lopen mogelijk maakt.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Aanzet voor topprestaties[/cmsmasters_heading]

In de nabije toekomst worden er nog een bijkomende nieuwe hoogspringmat met telescopische staanders en een bijhorende aluminiumgarage voorzien. Tevens worden er ook nog twee extra voorzetmatten voor polsstokspringen voorzien.

“Met deze ingrijpende renovatie kan DCLA zijn 75ste verjaardag op een passende manier vieren”, aldus schepen van sport, Erik Vanderheiden.

Tijdens de Meeting voor Mon wordt de vernieuwde piste voor het eerst in gebruik genomen. Om 17.10 uur wordt de piste officieel ingehuldigd. Na de inhuldiging gaat het hoofdprogramma van de meeting van start en kan iedereen genieten van atletiek van de bovenste plank.

“We hopen alvast dat de vernieuwde piste aanleiding zal geven tot topprestaties” aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

[cmsmasters_button button_link=”https://mvm.dcla.be/nl/home” button_target=”self” button_text_align=”center” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_line_height=”40″ button_font_weight=”normal” button_font_style=”normal” button_padding_hor=”10″ button_icon=”cmsmasters-icon-link” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#3d4973″ button_bg_color_h=”#ffe82e” button_text_color_h=”#3d4973″ animation_delay=”0″]Meer info[/cmsmasters_button]

Deel dit bericht