Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]10434|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/08/Kramon_GPJefScherens2015_DSC3783_Version_2_1.jpg|full[/cmsmasters_image]

Komende zondag, 20 augustus, zakt het wielerpeloton voor de tweede keer dit jaar af naar Leuven. Na de Brabantse Pijl staat ditmaal de Grote Prijs Jef ‘Poeske’ Scherens op het menu. Voor de 51ste editie van deze pittige koers staan opnieuw heel wat grote namen aan de start.

Na de voorstelling van de renners (rond 11.00 uur) wordt om 12.50 uur op de Grote Markt het startschot gegeven voor een koers van 185,7 km. Het parcours bestaat uit 13 lokale rondes door de Leuvense binnenstad en over de binnenring. Elke ronde bevat 4 hellingen: de Keizersberg, de Ludenscheidsingel, de Wijnpersstraat en de Naamsevest. De finish wordt voorzien rond 17.15 uur op de Bondgenotenlaan.

Het deelnemersveld is al jaren sterk bezet. Op de lange erelijst staan onder andere Erik Dekker, Thor Hushovd, André Greipel en Dimitri Claeys, de winnaar van vorig jaar. Ook dit jaar verschijnen weer heel wat (Belgische) toppers aan de start: Tim Wellens, Victor Campenaerts en Wout Van Aert en andere grote namen zullen het beste van zichzelf geven.

De wedstrijd maakt sinds 2005 deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1 en wordt georganiseerd door de Koninklijke Stoempersclub Leuven in samenwerking met stad Leuven de provincie Vlaams-Brabant. De wedstrijd wordt eveneens live uitgezonden op (inter)nationale televisie.

Bekijk de website van de Koninklijke Stoempersclub Leuven voor meer informatie.

Deel dit bericht