Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

De zomervakantie is officieel gestart en dat betekent dat er op sportief vlak weer heel wat te beleven valt in Leuven. Als echte sportstad wil Leuven zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Elk jaar opnieuw proberen we meer mensen aan te zetten tot een gezonde en sportieve levensstijl. Met dat doel voor ogen blijft Tofsport inzetten op het ondersteunen en organiseren van grote en kleine (top)sportevenementen.

In de zomermaanden brengt dat een volle kalender met zich mee, met onder andere de Roller- en Bikeparade, Leuven Beachvolley, de Grote Prijs Poeske Scherens, de Meeting voor Mon en de Tofsportnacht. Hieronder lichten we de belangrijkste evenementen voor u uit, maar bekijk ook zeker de volledige kalender.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Tofsportkampen[/cmsmasters_heading]

TofsportZomerT werd maandag op gang getrapt met de eerste van 112 Tofsportkampen. 2800 kinderen schreven zich reeds in voor een van onze kampen, wat overeenkomt met een bezetting van 80%. Onder leiding van ervaren lesgevers beleven de kinderen een leerrijke week, waarbij sport, spel en plezier centraal staan.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Roller- en Bikeparade[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]10176|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/07/rollerparade-2-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]Op woensdag 5 juli staat de jaarlijkse Roller- en Bikeparade op de agenda. Al jarenlang wordt deze avondtocht georganiseerd in samenwerking met RSC Heverlee. Onder begeleiding van de politie rijden in groep door Leuven. In geval van slecht weer wordt de parade een week uitgesteld en vindt ze een week later plaats, namelijk op 12 juli.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Beachvolley[/cmsmasters_heading]

Voor het eerste grote event tellen we af naar 19 juli, de startdag van Leuven Beachvolley. Voor de 13e keer wordt het vijfdaagse beachvolleytornooi in onze stad georganiseerd, voor de achtste keer gaat het door op het Mgr. Ladeuzeplein. Het drukke programma is gelijkaardig aan de voorbije jaren. Woensdag wordt de spits afgebeten met het jeugdtornooi, ’s avonds komen de bedrijven voor het eerst in actie. Op dag twee volgt het provinciaal tornooi en het tweede deel van het bedrijventornooi.

Vrijdag is de belangrijkste dag voor de organisatie, want dan is het familiedag. Vorig jaar werd dit voor het eerst georganiseerd en dat was een groot succes. Er is die dag een recreatief beachvolleytornooi met daarna een Kubbtornooi. Maar er valt die dag veel meer te beleven. Er zijn tal van kinderactiviteiten, met onder meer straattheater en een clown die ballonnen uitdeelt. Tevens zullen er meer foodtrucks zijn en ’s avonds treden er twee muziekgroepen op.

Zaterdag en zondag kan men dan weer genieten van topbeachvolley. Zaterdag staan de kwalificaties voor de Belgian Volleytour op het programma, zondag gaan we verder met de Grand Slam.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Flanders 25[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]10181|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/07/D4F_5912_Site-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]Voor het tweede jaar op rij ontvangt T.C. Stade Leuven het internationaal rolstoeltennistornooi Flanders 25. De club zet al jaren in op G-sport en tracht er meer aandacht voor te creëren. Met de komst van Flanders 25 zetten we alvast een stap in de juiste richting. Dit jaar wordt er tevens een gratis open training georganiseerd voor personen met een fysieke beperking die willen kennismaken met rolstoeltennis. De training is gericht op beginnelingen en nieuwelingen en vind plaats op zaterdag 5 augustus van 14.00 – 16.00 uur.

 

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Grote Prijs Jef ‘Poeske’ Scherens Classic[/cmsmasters_heading]

De organisatie van de Grote Prijs Poeske Scherens pakt dit jaar uit met een eigen cyclotoertocht voor wielertoeristen. Een week eerder dan de profs, op zaterdag 12 augustus, kunnen wielertoeristen hun eigen GP Poeske Scherens rijden. Men vertrekt aan de sporthal in Heverlee en kan kiezen tussen 70 of 135 km.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Grote Prijs Jef ‘Poeske’ Scherens[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]10184|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/07/Kramon_GPJefScherens2015_DSC3783_Version_2-300×205.jpg|medium[/cmsmasters_image]Een wedstrijd die op en top Leuvens is, is de Grote Prijs Poeske Scherens. Zondag 20 augustus zakt het wielerpeloton af naar Leuven voor deze jaarlijkse clash. Naar traditie worden de renners voorgesteld op de Grote Markt en ligt ook daar de start (12.30 uur). Na 13 lokale rondes en 185 km door de Leuvense binnenstad en over de binnenring finishen de coureurs op de Bondgenotenlaan. Elke ronde bevat 4 hellingen (Keizersberg, Ludenscheidsingel, Wijnpers en Naamsevest).

 

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meeting voor Mon[/cmsmasters_heading]

De voorbije weken werd intensief gewerkt aan de renovatie van de atletiekpiste van de AtletiekArena Gaston Roelants. Op zaterdag 19 augustus zal de vernieuwde piste officieel ingehuldigd worden tijdens de Meeting voor Mon. Deze jaarlijkse atletiekmeeting, georganiseerd in samenwerking met DCLA, bevat dit jaar 23 nummers: 7 loopnummers bij de heren, 6 bij de dames (zij lopen niet de 110m horden), polsstokspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren (enkel heren) en hoogspringen en verspringen (enkel dames).

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Tofsportnacht[/cmsmasters_heading]

Zaterdag 26 augustus is het opnieuw tijd voor atletiek, maar dan in een totaal andere setting. Voor onze Tofsportnacht wordt de Oude Markt omgevormd in een atletiekarena voor het polsstokgala. Aan de langste toog genieten van stunt- en vliegwerk, een uniek concept. Om 14.00 uur start het gala met de nationale jeugdcompetitie. Om 17.00 uur is het aan de dames, de heren beginnen aan hun wedstrijd om 19.30 uur.

Maar de Tofsportnacht bestaat natuurlijk niet enkel uit het Polsstokgala. Na het grote succes van de unieke Leuven Night Run vorig jaar, doorkruisen we ook dit jaar tientallen Leuvense gebouwen tijdens een parcours van 10 km. Er zijn dit jaar verschillende nieuwe passages, zoals het Sluispark, het gerechtsgebouw, de universiteitsbibliotheek, het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en Cinéma ZED. Voor wie 10 km te lang is, is er de Family Run van 3 km. Ideaal om met het gezin te lopen. Het parcours is verlicht met kaarsen en wordt opgefleurd door verschillende muziekgroepjes langs de kant.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Beweegt[/cmsmasters_heading]

De eerste twee weken van september openen de Leuvense sportclubs hun deuren voor iedereen. Via gratis proeflessen kan je een nieuwe sport uittesten of kennismaken met een bepaalde club. Op die manier probeert Tofsport meer mensen in contact te brengen met sport, alsook met de clubs zelf. Als iemand heel tevreden is over een proefles, kan hij of zij zich bijvoorbeeld meteen beter informeren of zelfs aansluiten bij de welbepaalde club. Een win-win situatie dus. Meer informatie volgt binnenkort.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Yonex Belgian International[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]10191|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/07/FVDV7173_Site-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]Van 13 tot en met 16 september wordt de Leuvense Sportoase een badmintonarena. Vier dagen lang nemen nationale en internationale badmintonners het tegen elkaar op tijdens dit prestigieuze tornooi. Woensdag worden de kwalificaties afgewerkt, donderdag en vrijdag staat de eerste ronde tot en met de halve finales op het programma. Zaterdag komen de finalisten een laatste keer in actie.

 

 

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Vaartchallenge[/cmsmasters_heading]

We sluiten de sportzomer af met de 13e editie van de Vaartchallenge, volledig georganiseerd door Tofsport. Teams van maximaal zes personen leggen een snelheidstraject af op de Vaart. Onderweg moeten verschillende land- en waterproeven afgelegd worden. Een goede teamspirit is dus van groot belang om de challenge tot een goed einde te brengen. Vorig jaar schreven maar liefst 81 teams zich in en ook dit jaar hopen we opnieuw een stap vooruit te zetten. Om deze dag nog gezelliger te maken wordt een heerlijke barbecue en randanimatie voorzien.

[cmsmasters_videos wrap=”true” preload=”none” animation_delay=”0″][cmsmasters_video]10188|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/07/F6719-Vaartchallenge-2017_HQ.mp4[/cmsmasters_video][/cmsmasters_videos]

Deel dit bericht