Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” caption=”Maxime (links) en Mikyas (rechts) hopen meer sporters te verenigen.” animation_delay=”0″]10088|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/06/Sportyapp-580×325.jpg|blog-masonry-thumb[/cmsmasters_image]Ken je het gevoel dat je wel wil gaan sporten, maar de motivatie niet vindt omdat je geen sportpartner hebt? Dat is binnenkort verleden tijd dankzij Mikiyas Astatke (20) uit Leuven Maxime Troiano (18) uit Landen. Deze twee jonge breinen ontwikkelden een app voor Leuvenaars om sportmaatjes te vinden.

 

Het verhaal begon enkele jaren geleden toen de jongens in het vijfde middelbaar zaten. Ze wilden een app creëren die jongeren samenbrengt voor allerhande activiteiten. Uiteindelijk focusten ze zich op sport. Het is niet altijd eenvoudig om af te spreken met vrienden om te gaan sporten, zeker niet met een grote groep.

De jongens brainstormden over hoe ze dit probleem konden aanpakken. Met hun gloednieuwe app Sporty lijken ze de oplossing gevonden te hebben. Gebruikers kunnen via de toepassing sportevenementen lanceren waarvoor ze teamgenoten kunnen uitnodigen of waarop anderen in de omgeving kunnen inchecken. Daarbovenop kunnen gebruikers onderling chatten of in een groepsgesprek dat gelinkt is aan het evenement.

Met hun fantastische idee, dat ondertussen tot in de puntjes uitgewerkt was, stapten de twee jongens naar Android en Apple. Ze boden hun nieuwe app aan en kregen meteen positief nieuws te horen. Vanaf 23 juni kan je de app gratis downloaden in de Appstore.

Deel dit bericht