Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]9989|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/06/DSC_1520_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]De Belgische nationale handbalploeg de Red Wolves hebben woensdagavond een zware nederlaag geleden tegen vicewereldkampioen Noorwegen. Bij de rust wisten de Belgen de schade nog enigszins te beperken en stond het 15 – 20. In de tweede helft stond er echter geen maat op de Noren die uiteindelijk de wedstrijd wonnen met zware 27 – 43 cijfers. Zaterdag spelen de Belgen hun laatste kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Noorwegen en Litouwen maken in een onderling duel uit wie tweede eindigt in groep 7 en zich rechtstreeks plaats voor het EK.

 

Noorwegen begon als een pletwals aan de wedstrijd. Na amper vijf minuten keken de Red Wolves aan tegen een achterstand van vijf goals, 0 – 5. Bij het vijfde doelpunt van de Noren moest Thomas Bolaers naar de kant met een enkelblessure. Onder impuls van Damian Kedziora en Thomas Bolaers knokten de Belgen zich in de wedstrijd maar na elke goal die ze scoorden slikten de Belgen een tegendoelpunt. Het vele balverlies was het grote pijnpunt in de eerste helft. Bij de rust was het 15 – 20.

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]9988|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/06/DSC_1548_site-300×199.jpg|medium[/cmsmasters_image]Ook in de tweede helft bleven de Red Wolves in hetzelfde bedje ziek. De vicewereldkampioen kwam nu helemaal op dreef en scoorde vanuit elke hoek van het veld. Na 11 minuten stond het 19 – 28. Er was geen houden aan de Noren die na 22 minuten 18 goals waren uitgelopen, 21 – 39. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 27 – 43.

 

Aanstaande zaterdag spelen de Red Wolves hun laatste wedstrijd van deze EK kwalificatie. Het belooft opnieuw een harde dobber te worden want de Belgen mogen op bezoek bij wereldkampioen Frankrijk dat na de nipte 25 – 26 zege in Litouwen zeker is van het EK 2018 in Kroatië. Noorwegen en Litouwen delen de tweede plaats met elk 6 punten maar de Noren hebben een beter doelsaldo. Beide landen nemen het zaterdag in een onderling duel in Oslo tegen elkaar op met als inzet de tweede plaats en de rechtstreekse kwalificatie voor het EK. België staat na vijf wedstrijden puntenloos laatste in groep 7.

Deel dit bericht