Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]8015|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2016/12/Red_Wolves_teamSite-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Woensdag spelen de Red Wolves hun voorlaatste Europese kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK handbal 2018. Tegen Noorwegen staan de Belgen voor een aartsmoeilijke opdracht. Zaterdag wordt het zo mogelijk nog moeilijker want dan wacht wereldkampioen Frankrijk.

De Red Wolves mogen zaterdagavond met vakantie maar tot dat moment eist bondscoach Yérime Sylla opperste concentratie van zijn manschappen. “Opperste concentratie, dat is wat ik wil. De vakantie is een mooi vooruitzicht maar het is niet het moment om de koffers al te pakken en die op het dak van de wagen te zetten. Na de dubbele nederlaag tegen Litouwen waren we allen ontgoocheld. We hadden er veel meer van verwacht. Woensdag wacht Noorwegen en we gaan er alles aan doen om hen in de problemen te brengen.”

“Wij moeten onszelf blijven ontwikkelen en blijven werken in functie van de toekomst. Alles moet beter. Zaterdag wacht ons de wedstrijd tegen de Fransen die in vergelijking met onze thuiswedstrijd van november met een totaal andere ploeg zullen aantreden. Misschien valt daar wel iets te rapen maar nu ligt de focus op Noorwegen. We hebben de ambitie om in het zware tweeluik toch punten te scoren, hoe moeilijk dat ook is.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meten met de wereldtop[/cmsmasters_heading]

“Ik kijk enorm uit naar deze twee wedstrijden omdat het twee topploegen zijn waarmee we ons echt kunnen meten. Het einde van het seizoen lonkt maar voor deze wedstrijden kunnen we ons altijd opladen” weet Jef Lettens, doelman van de Red Wolves. “Voor de spelers die al een tijdje geen wedstrijd gespeeld hebben is het misschien iets moeilijker om de draad opnieuw op te pikken maar het engagement op training is prima. Ik hoop dat de details er tegen woensdag nog ingeslepen worden en dan komt het goed. Deelnemen aan deze kwalificaties is voor ons een leerproces. Als je tegen onze tegenstanders een minder moment hebt en/of een fout maakt, wordt dat onmiddellijk afgestraft. We moeten iets meer op ervaring spelen en soms in bepaalde fases wat meer de tijd nemen. Het komt erop aan om geen domme dingen te doen. We zijn nog jong, we kunnen nog veel leren en deze wedstrijden dienen daar ook voor. ”

[cmsmasters_image align=”left” caption=”Thomas Cauwenberghs in actie tegen Litouwen.” animation_delay=”0″]9959|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/06/1R5A2125-001_Thomas-Cauwenberghs_site-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]”Wanneer je in één week zowel tegen de vicewereldkampioen als tegen de wereldkampioen speelt dan mag je spreken van een belangrijke week voor ons en onze sport” zegt Thomas Cauwenberghs. “Ook met het ook op de toekomst is dit een belangrijke week. We zijn er klaar. Voor een speler gebeurt het niet vaak dat je op één en dezelfde week dit soort tegenstanders krijgt voorgeschoteld. We moeten bevrijd spelen en genieten van elk moment met de toekomst in het achterhoofd. Noorwegen komt op volle sterkte naar België. We mogen ons verwachten aan een stugge tegenstander die zich wil plaatsen voor het EK.”

 

“Iedereen van het team kijkt uit naar deze hoogtepunten die ons eind van het seizoen te wachten staan” weet Bartosz Kedziora van landskampioen Achilles Bocholt. “Het klopt dat we een beetje uit ons ritme zijn maar anderzijds zijn de hoofden nu ook helemaal leeg en ligt de focus enkel op de twee wedstrijden die eraan komen. De voorbije weken zijn we toch altijd bezig gebleven. Aan goesting zal het ook niet ontbreken. Om tegen Noorwegen en Frankrijk te spelen hoef je niet gemotiveerd te worden. Daar kijk je automatisch naar uit. Wat het wordt is moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker. Het moet beter dan tegen Litouwen. Laat ons hopen dat de Fransen en Noren ons ietwat onderschatten. Los daarvan denk ik dat we meer bevrijd zullen spelen. We hebben toch niets te verliezen. We hopen hen pijn te kunnen doen en dan zien we wel wat eruit komt.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Stand Groep 7[/cmsmasters_heading]

1. Frankrijk 4 3 0 1 +17 6 punten
2. Litouwen 4 3 0 1 -5 6 punten
3. Noorwegen 4 2 0 2 +7 4 punten
4. België 4 0 0 4 -19 0 punten

Deel dit bericht