Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]8015|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2016/12/Red_Wolves_teamSite-300×165.jpg|medium[/cmsmasters_image]De Red Wolves hebben zaterdagnamiddag een oefenwedstrijd tegen Nederland gewonnen met 27 – 31. Halfweg was de stand 12 – 14 in het voordeel van de Belgen. De wedstrijd kadert in de voorbereiding van beide landen op de EK kwalificatiewedstrijden van volgende week.

 

Beide teams maakten er een sportieve oefenwedstrijd van waarin het tempo niet al te hoog lag. De competities in België en Nederland liggen al een tijdje stil waardoor ritme opdoen en opnieuw balgevoel kweken de belangrijkste doelstellingen waren. België had in de eerste helft altijd een kleine voorsprong. Bij de rust was het 12 – 14. Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Bij 20 – 20 kwamen de Nederlanders even op gelijke hoogte maar al snel bouwden de Red Wolves opnieuw een kleine voorsprong uit om de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 27 – 31.

“Het was een nuttige oefenwedstrijd tegen een tegenstander die net als wij niet op volle sterkte aantrad” zegt Michel Kranzen, T2 van de Red Wolves. “Sinds woensdag is de groep samen en werken we toe naar de duels tegen Noorwegen en Frankrijk. De voorbije dagen lag de nadruk op de verdediging en hebben we onze tactiek van 7 veldspelers verder verfijnd. Morgen staat er een recuperatietraining op het programma gevolgd door een teambuilding. Vanaf halen we nog één week alles uit de kast voor de duels tegen vicewereldkampioen Noorwegen en wereldkampioen Frankrijk.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Waterkans Europees Kampioenschap[/cmsmasters_heading]

België en Nederland hebben zich nog nooit geplaatst voor een groot tornooi. Er resten beide landen nog twee interlands in aanloop van het EK 2018 in Kroatië. Woensdag ontvangt België vicewereldkampioen Noorwegen, volgende week zaterdag gaan de Red Wolves op bezoek bij wereldkampioen Frankrijk. Behoudens een mirakel zullen de Belgen zich ook nu niet plaatsen voor de eindronde van het EK. De Nederlanders maken wel nog kans. Zij staan maar makkelijk wordt het niet. Woensdag ontvangen ze in Almere Olympisch kampioen Denemarken waarna ze zondag op bezoek gaan bij Hongarije, momenteel tweede in Groep 1.

Voor de wedstrijd van woensdag tegen Noorwegen nog steeds tickets bestellen. Kaarten in voorverkoop kosten 15 €. Aan de kassa betaal je 20 €. Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen.

[cmsmasters_button button_link=”https://handbal-interland.tickoweb.be/” button_target=”blank” button_text_align=”left” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_line_height=”40″ button_font_weight=”300″ button_font_style=”normal” button_padding_hor=”10″ button_icon=”cmsmasters-icon-ticket” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#3d4973″ button_bg_color_h=”#ffe82e” button_text_color_h=”#3d4973″ animation_delay=”0″]Bestel tickets[/cmsmasters_button]

Deel dit bericht