Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Team Belgium en Leuvenaar Gert Vos (linksonder) keerden huiswaarts met de bronzen medaille. Foto SDH
Leuvenaar Gert Vos (linksonder) en zijn ploegmaats keerden huiswaarts met de bronzen medaille. Foto SDH

Gert Vos schitterde vorige week op de Wereldbeker rolstoeltennis. Met een derde plaats en de bijhorende bronzen medaille keerde de speler van TC Stade Leuven samen met zijn Belgische teamgenoten terug uit Italië. Nooit eerder zette België zo’n prestatie neer. Vos is blij dat hij zijn steentje kon bijdragen maar denkt ook al aan de toekomst: “Het is tijd voor de nieuwe generatie”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De 48-jarige Vos nadert het einde van zijn spelerscarrière, maar bewees toch nog zijn waarde tijdens het tornooi. “Ik heb twee dubbelspellen afgewerkt. Daarna heb ik mezelf opgeofferd in het belang van het team en in de halve finale tegen Frankrijk een enkel gespeeld. Zo kon onze sterkste man, Joachim Gérard, zich sparen voor de strijd om de derde plaats. En het heeft geloond.”

België mag zich voor de eerste keer bij de drie beste landen in het rolstoeltennis rekenen. “We lieten eerder al knappe resultaten optekenen”, zegt Vos. “Maar dit is zonder meer het hoogtepunt. Ik denk er dus aan om te stoppen en mijn plaats af te staan aan de nieuwe generatie. Zo’n bronzen medaille is toch heel mooi en het was sowieso het hoogst haalbare.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Nieuw talent op komst[/cmsmasters_heading]

Ook al denkt Vos aan stoppen, hij zegt de tenniswereld zeker geen vaarwel. Zo organiseert hij mee de Flanders 25 -een internationaal rolstoeltennistornooi- en is hij zelf al coach. “Ik geef training aan Jef Vandorpe bij Stade Leuven, die hier verbaasde met winst tegen de Argentijnse nummer 21 van de wereld. Niet vergeten dat hij nog 16 jaar moet worden. Hij is een groot talent waar we nog veel plezier aan gaan beleven.”

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Deel dit bericht