Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9668|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/05/Alain-Decamps-Tom-Robyns_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

De nationale mannenhandbalploeg de Red Wolves hebben hun derde kwalificatiewedstrijd in groep 7 verloren. Halfweg was het 18 – 15 in het voordeel van de Belgen. In de tweede helft bouwden de Belgen een voorsprong uit van vijf doelpunten, maar nadien werden er teveel kansen gemist, kwamen de Litouwers terug in de wedstrijd en wonnen ze uiteindelijk met 29 – 33. Zondag spelen de Red Wolves hun vierde kwalificatiewedstrijd in en tegen Litouwen.

In de eerste helft waren beide ploegen elkaar waard. Qerimi en Ooms sloegen bij 5 – 3 even een kloof maar Litouwen bood stevig weerwerk. In de laatste vijf minuten van de eerste helft scoorden de Belgen 5 keer en gingen ze met een bonus van drie doelpunten rusten. Halfweg was de stand 18 – 15.

Eddy Vanoppen - Nathan Bolaers_siteDe Red Wolves begonnen uitstekend aan de tweede helft. Tim Robyns en twee keer Damian Kedziora, goed voor in totaal 11 doelpunten, zorgden voor de 21 – 15. Nadien kwam er zand in de machine en kwam Litouwen terug tot 21 – 21. Heel even boden de Wolves nog weerwerk maar de Litouwers waren scherper voor doel en net daar knelde het schoentje bij de Belgen. Over de ganse wedstrijd mistten de Belgen 13 kansen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 29 – 33.

Voor België is het de derde nederlaag in deze groep waardoor ze kwalificatie voor het EK van 2018 in Kroatië mogen vergeten. Aanstaande zondag spelen de Belgen hun volgende kwalificatiewedstrijd, opnieuw tegen Litouwen. De wedstrijd vangt aan om 18.00 uur Belgische tijd.

Deel dit bericht