Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9630|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/05/30791849256_e0f30cbd40_z.jpg|full[/cmsmasters_image]

Vanavond maakt de nationale mannenhandbalploeg voor de eerste keer hun opwachting in Sportoase Leuven. Met als uiteindelijk doel een ticket voor het EK in Kroatië, moet er gewonnen worden tegen Litouwen. Makkelijk zal dat niet worden, zo beseffen ook de Red Wolves.

Bondscoach Yérime Sylla verwelkomde zondagavond zijn groep in Elewijtcenter. Na de oefenstage van januari was het een blij weerzien. Maandagochtend werd er voor het eerst getraind in Sportoase Leuven. “Omdat de meeste spelers zaterdag nog aan de bak moesten hebben we zondag zeer licht getraind om de vermoeidheid van de wedstrijd uit de benen te krijgen. Maandagvoormiddag was een eerste tactische training in functie van de wedstrijd van woensdag.”

“We kunnen ons nog kwalificeren voor het EK van volgend jaar”, klinkt de coach vertrouwensvol. “Litouwen heeft Noorwegen verslagen waardoor wij onze kansen op eventuele kwalificatie gaaf houden. Ze hebben bewezen dat ze een resultaat kunnen neerzetten. Wij hebben dat in deze groep nog niet kunnen doen. Dus ja, het is een sterke en goede tegenstander maar wij hebben ook onze kwaliteiten. Als we kunnen scoren zoals we dat tegen Frankrijk deden en defensief een tikkeltje beter zijn dan toen dan zijn er mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen. Als we woensdag winnen komen we op gelijke hoogte van Litouwen en ligt de druk bij hun want zondag moeten zij dan absoluut de terugwedstrijd van ons winnen. Met onze maken we een kans maar dan moeten we net zo goed zijn als tegen Frankrijk en dat twee keer kunnen realiseren. Er staat veel op het spel voor ons maar er zijn mogelijkheden.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Alles is nog mogelijk[/cmsmasters_heading]

“In november hebben we een referentiematch tegen Frankrijk gespeeld en ik denk dat het nu tijd is om te bevestigen”, zegt Serge Spooren. “Met Litouwen hebben we op papier een beter bespeelbare tegenstander dan de andere tegenstanders in onze groep, Frankrijk en Noorwegen. Maar laat ons Litouwen toch maar niet onderschatte. Het is niet alleen een stugge maar ook een gevaarlijke tegenstander. Iedereen heeft ons zien spelen tegen Frankrijk dus onze tactiek van 7 tegen 6 is wel al gekend al moet ik zeggen dat we het toch nog wat geperfectioneerd hebben. De Litouwers zijn groot en zwaar. Wanneer we snel spelen en goed omschakelen liggen er kansen. De dubbele interland tegen Litouwen en de kans op kwalificatie leeft in onze groep. Nadat we vorig jaar Turkije versloegen en ons plaatsten voor de kwalificaties was het doel om tegen de grote landen te kunnen spelen. Nu is het volgende doel om een kwalificatiewedstrijd te kunnen winnen. Als dat woensdag lukt en we dat zondag kunnen overdoen dan blijft alles mogelijk, zeker als we nadien nog eens zouden kunnen stunten tegen Noorwegen en of Frankrijk. We moeten er gewoon in geloven.”

“Ik kijk vol ongeduld uit naar de dubbele interland tegen Litouwen”, blikt Julien Devisch vooruit. “Na de zege van Litouwen tegen Noorwegen moeten we op onze hoede zijn maar er zijn wel mogelijkheden en we gaan er alles aan doen om de twee wedstrijden te winnen.”

Ook Damian Kedziora heeft er veel zin in. “We zijn zeer gemotiveerd en zullen er alles aan doen om de wedstrijd van woensdag te winnen. Litouwen heeft een zeer onorthodoxe speelwijze. Hun spel is zeer fysiek. Dat zal ook wel duidelijk worden tijdens de videoanalyses die nog zullen volgen. Woensdag hoop ik op een vol huis en ik zou het heel leuk vinden dat er veel mensen naar Leuven afzakken, zeker ook van onze Duitstalige gemeenschap. We kunnen alle steun gebruiken.”

Stand in groep 7

1. Frankrijk 2 2 0 0 75:57 18 4
2. Noorwegen 2 1 0 1 64:58 6 2
3. Litouwen 2 1 0 1 52:66 -14 2
4. België 2 0 0 2 63:73 -10 0

[cmsmasters_button button_link=”https://handbal-interland.tickoweb.be/” button_target=”blank” button_text_align=”center” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_line_height=”40″ button_font_weight=”300″ button_font_style=”normal” button_padding_hor=”10″ button_icon=”cmsmasters-icon-ticket” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#3d4973″ button_bg_color_h=”#ffe82e” button_text_color_h=”#3d4973″ animation_delay=”0″]Bestel nu je tickets[/cmsmasters_button]

Deel dit bericht