Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

red_wolves_actiesite

Aanstaande woensdag nemen de Red Wolves het in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK handbal op tegen Litouwen. Het wordt de eerste wedstrijd van de Belgische nationale handbalploeg in hun nieuwe thuisbasis Sportoase Leuven. Litouwen is een stugge tegenstander die in november vicewereldkampioen Noorwegen versloeg.

Woensdag spelen de Red Wolves voor het eerst in Sportoase Leuven. Bondscoach Yérime Sylla hoopt op de massale steun van de fans. “Sportoase is een autoriteit op het vlak van sportaccommodaties in België. Ik ben hen en de Stad Leuven dankbaar dat ze een samenwerkingsakkoord hebben gesloten met de Koninklijke Belgische handbalbond. Geografisch gezien is dit ook een voordeel voor de supporters want Leuven ligt echt centraal. Ik kijk uit naar de première op woensdag maar ik wil en kan mag vooral Luik niet vergeten. In november hebben we daar handbalgeschiedenis geschreven en eerder hebben we er Turkije verslagen en de poort naar de EK kwalificaties geopend. Die prestaties staan voorgoed in ons geheugen gegrift. Eerder hebben we in Gent en in Hasselt ook al mooie momenten beleefd. Nu is het aan Leuven.”

“Ik heb de finale van de Beker van België in Sportoase gespeeld” zegt Serge Spooren. “Het is een fantastische zaal waar heel veel volk in kan. Ik hoop dat onze fans woensdag, maar ook tegen Noorwegen halfweg juni, massaal afzakken om ons te komen steunen. Het handbal in België groeit en moet blijven groeien. Ik ben blij dat we in Leuven een vaste thuisbasis hebben gevonden, zowel op clubniveau bij de bekerfinales als voor de nationale ploeg.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Historische wedstrijd[/cmsmasters_heading]

“We zijn zeer gemotiveerd en zullen er alles aan doen om de wedstrijd van woensdag te winnen” zegt Damian Kedziora. “Litouwen heeft een zeer onorthodoxe speelwijze. Hun spel is zeer fysiek. Dat zal ook wel duidelijk worden tijdens de videoanalyses die nog zullen volgen. Woensdag hoop ik op een vol huis en ik zou het heel leuk vinden dat er veel mensen naar Leuven afzakken, zeker ook van onze Duitstalige gemeenschap. We kunnen alle steun gebruiken.”

“We kunnen ons nog kwalificeren voor het EK van volgend jaar”, klinkt bondscoach Sylla met vertrouwen. “De motivatie is groot en we zullen er alles aan doen om er woensdag te staan. Dit kan een historische wedstrijd worden. We beschikken over de nodige kwaliteiten om even goed te presteren zoals we dat tegen Frankrijk hebben gedaan. Mijn groep is er klaar voor. Uiteraard zijn er wat kleine blessures maar niet van die aard om ons zorgen te maken. Het seizoen was lang en is nog niet voorbij. Bij sommigen zal er ook wel wat mentale schade zijn maar mijn groep is ervaren genoeg om daarmee om te kunnen gaan.”

Stand in groep 7

1. Frankrijk 2 2 0 0 75:57 18 4
2. Noorwegen 2 1 0 1 64:58 6 2
3. Litouwen 2 1 0 1 52:66 -14 2
4. België 2 0 0 2 63:73 -10 0

Deel dit bericht