Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9618|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/04/398.007.ext_.cam-A1_site2.png|full[/cmsmasters_image]

Goed nieuws op een vrijdagnamiddag, wat is dat toch fijn! Voor de bouw van het nieuwe zwembadcomplex in Wilsele ontvangt de stad Leuven 652.797 euro aan subsidies. Dit kadert in het plan van minister van Sport Philippe Muyters om de achterstand van kwalitatieve zwembaden op te halen.

Vlaanderen kampt al verschillende jaren met een achterstand aan investeringen in nieuwe zwembaden. Twee jaar geleden trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit om dit probleem aan te pakken en dat doet hij nu opnieuw. Hij lanceerde in juni 2016 de oproep voor initiatiefnemers om nieuwbouw- of renovatieprojecten in te dienen.

37 projecten werden ingediend en beoordeeld. Daarvan werden de 25 sterkste projecten geselecteerd, die kunnen rekenen op financiële ondersteuning. Nieuwbouwprojecten, zoals het zwembadcomplex in Wilsele, worden voor maximaal 10% gesubsidieerd met een plafond van 1,2 miljoen euro. De stad Leuven ontvangt van Sport Vlaanderen een subsidie van 652.797 euro om de bouw te realiseren. Bovendien scoorde de Leuvense aanvraag het hoogst van alle nieuwbouwinitiatieven, samen met Heist-op-den-Berg.

Deel dit bericht