Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

bvbheren2017-001_site

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Fémina Visé wint 13e Beker van België na ware thriller[/cmsmasters_heading]

Fémina Visé heeft maandagnamiddag in Sportoase Leuven voor de 13e keer in hun bestaan de Beker van België handbal bij de dames gewonnen. In een spannende wedstrijd versloeg Fémina Visé Handbalclub Sint-Truiden met 24 – 23. Halfweg was de stand netjes in evenwicht, 12 – 12. Fémina Visé won ook vorig jaar de Beker van België. Het is hun 13e cup ooit.

FM-BVB-damesfinale2017-004_siteDe finale was een nek aan nek race van begin tot einde. Sint-Truiden kwam het best uit de startblokken en liep 0 – 2 uit. In de eerste 10 minuten kon geen van beide ploegen echt afstand nemen. Bij een 6 – 6 stand gingen de Truienaars op het gaspedaal staan en liepen ze drie goals uit. Sarina Leenen maakte op de 20e minuut de 6 – 9. HB Sint-Truiden kon die voorsprong echter niet vasthouden. Halfweg was de stand netjes in evenwicht, 12 – 12.

In de tweede helft nam Fémina Visé het initiatief en stond constant op voorsprong tot Sint-Truiden in de 50e minuut voor het eerst in de tweede helft op voorsprong kwam, 20 – 21. Onder leiding van Sarina Leenen (9 goals) en Sara Marteleur (11 goals) stak HB Sint-Truiden bij een 20 – 23 stand de hand uit naar een tweede bekerwinst. Maar dat was zonder Fémina Visé gerekend. Kristien Leonaers (9 goals) naam haar ploeg op sleeptouw en met nog twee minuten op de klok kwam Visé opnieuw op gelijke hoogte. In de slotminuut besliste Cécile Bouchard de wedstrijd, 24 – 23.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9503|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/04/FM-BVB-damesfinale2017-001_site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Achilles Bocholt is maatje te groot voor Sasja[/cmsmasters_heading]

Achilles Bocholt versloeg Sasja HC in de finale van de Beker van België. Halfweg was het 10 – 13 in het voordeel van Achilles Bocholt. In de tweede helft kwam Sasja langszij en was het een tijdlang de evenknie van de Noord-Limburgers maar uiteindelijk won Achilles Bocholt met 22 – 26. Bocholt wint voor de derde keer in hun bestaan de Beker van België. Eerder dit seizoen wonnen ze ook al de BENE-League. In mei kan Achilles Bocholt de triple compleet maken door hun landstitel te verlengen.

Bij aanvang van de wedstrijd eisten beide doelmannen met enkele knappe reddingen alle aandacht op. Na twee en een halve minuut opende Kostic voor Sasja de score. Bocholt nam meteen over en liep, dankzij 5 treffers van Bartosz Kedziora, uit tot 2 – 7. Heel even leek het erop dat Bocholt er een zondagswandeling op maandag van maakte maar Sasja knokte zich terug in de wedstrijd. Bij de rust was het 10 – 13.

bvbheren2017-001_siteIn het begin van de tweede helft waren de Hobokenaars bij de pinken en mede dankzij treffers van Roelants, Rola en Bisschop kwamen ze langszij, 13 – 13. Sasja beet zich vast in de match en bleef tot 17 – 17 de evenknie van Achilles Bocholt. Halfweg de tweede helft bouwden de Noord-Limburgers beetje bij beetje hun voorsprong uit. Met nog 10 minuten te gaan diepte Pucnik de kloof uit tot vijf doelpunten. De broers Bartosz (9 goals) en Damian Kedziora (5) tekenden voor 14 doelpunten. Pucnik legde met zijn vijfde van de namiddag de eindstand vast, 22 – 26.

Na winst in 2013 en 2015 is het de derde keer in het clubbestaan van Achiles Bocholt dat ze de Beker van België winnen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Red Wolves op 3 mei in Sportoase[/cmsmasters_heading]

Nu de eerste fantastische ervaring met tophandbal in Leuven erop zit, kunnen we alweer toeleven naar het volgende event. Op woensdag 3 mei neemt onze nationale mannenhandbalploeg het in de EK-kwalificatiewedstrijd op tegen Litouwen. Zorg er mee voor dat de punten thuis blijven en kom onze Red Wolves luidkeels aanmoedigen!

[cmsmasters_button button_link=”https://handbal.be/nl/news/detail/274/belgie-litouwen-op-3-mei-bestel-nu-je-tickets-online” button_target=”blank” button_text_align=”left” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_line_height=”40″ button_font_weight=”300″ button_font_style=”normal” button_padding_hor=”10″ button_icon=”cmsmasters-icon-ticket” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#3d4973″ button_bg_color_h=”#ffe82e” button_text_color_h=”#3d4973″ animation_delay=”0″]Bestel nu je tickets[/cmsmasters_button] [cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9497|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/04/Banner-Facebook-definitief-580×282.png|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht