Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]8736|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/01/14691086_1113340682065355_8688391249300057065_n-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]OHL – Cercle Brugge 1-0[/cmsmasters_heading]

Na het gelijkspel vorig weekend op speeldag 1 van de play-downs, moest Oud-Heverlee Leuven op bezoek in Lommel. Lommel United had al enkele maanden niet meer kunnen winnen en dus mocht OHL haar bonus van vier punten zeker niet prijsgeven.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Al na vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord. De Leuvenaars lieten het na om de score verder uit te diepen en dat brak al snel zuur op. Vroeg in de tweede helft kwam OHL zelfs op achterstand en daar had het geen antwoord meer op klaar.

OHL voelt de hete adem van Lommel dat tot op één punt nadert. Wie na zes speeldagen laatste staat, degradeert naar de amateurliga. Vrijdag ontvangt OHL in eigen huis Cercle Brugge.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Bears – Limburg United 80-77[/cmsmasters_heading]

De Bears zitten de laatste weken in een goede periode en dat wilden ze ook in de thuiswedstrijd tegen Limburg United tonen. Als het nog kans wilde maken op een ticket voor de play-offs, was winnen een must.

De wedstrijd begon zeer gelijkopgaand en beide ploegen waren gewaagd aan elkaar. De thuisploeg trok met drie punten voorsprong de kleedkamer in. Na de pauze nam de spanning nog wat toe en leek de wedstrijd beslist te zullen worden in de slotfase. Dat gebeurde ook. Leuven profiteerde van twee gemiste vrijworpen om de overwinning thuis te houden.

Dankzij deze overwinning blijven de Leuven Bears, dat twee punten minder telt dan Bergen en Charleroi, in de running voor de play-offs.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dragons- KHCL 6-1[/cmsmasters_heading]

KHC Leuven reisde na de mooie overwinning van vorig weekend met vertrouwen af naar Brasschaat om er leider Dragons partij te geven. Dat werd al snel duidelijk wanneer Leuven nog in de studieronde op voorsprong kwam. Dragons was niet van slag en reageerde vrijwel meteen met de gelijkmaker. Nog voor de rust zette het de scheve situatie helemaal recht.

In de tweede helft toonde Leuven nog veel goede wil, maar het klasseverschil was te groot. De autoritaire leider deed zijn plek alle eer aan en vond nog vier keer de weg naar doel.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dragons – Dames KHCL 3-2[/cmsmasters_heading]

Het verschil in het klassement tussen de dames van KHC Leuven en Dragons was zeer klein en dat was ook zichtbaar op het veld. In een snel wedstrijdbegin stond het scorebord al na vijf minuten op 1-1. De beste kansen waren voor Leuven, maar scoren zat er voor de rust niet meer in.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, al werd het vroege doelpunt nu gescoord door Leuven. Toch bleven de punten in Brasschaat. Na twee doelpunten in het laatste kwart eindigde de wedstrijd met een teleurstellende 3-2 eindstand.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames VHL – Barbar Girls B 3-0[/cmsmasters_heading]

Dé Leuvense ploeg in vorm zijn de dames van VHL. Dat bewezen ze het voorbije weekend opnieuw. In eigen huis werden de Barbar Girls met lege handen terug huiswaarts gestuurd. De rode lantaarn slaagde er niet in om een set te winnen. Voor Haasrode Leuven was dit al de vijfde overwinning op rij.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]VHL – Knack Roeselare 1-3[/cmsmasters_heading]

Het heeft opnieuw niet mogen zijn voor de jongens van Haasrode Leuven. Zondagavond kreeg het in Sportoase Knack Roeselare op bezoek en dan weet je dat het een moeilijke avond wordt. Toch startte de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. In een prangende eerste set trok VHL nipt aan het langste eind. Ook in set twee legde VHL Roeselare het vuur aan de schenen, ditmaal zonder succes.

In de derde set bleef VHL zich goed verweren maar ook nu bleken de bezoekers net dat maatje te groot. De veer was gebroken, waardoor de vierde en laatste set er een was zonder al te veel spanning.

 

Deel dit bericht