Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]8775|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/01/14542504_1294866673892108_5934711577041444532_o-580×420.jpg|event-thumb[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Charleroi- Leuven Bears 79-90[/cmsmasters_heading]

De Bears hebben opnieuw van zich laten horen na enkele verliesmatchen op rij. Voor het eerst sinds 2001 kon het nog eens winnen op bezoek in Charleroi. De Leuvenaars begon sterk aan de wedstrijd en voelden dat er iets te rapen viel. Na de rust duwden de Bears het gaspedaal in, met als gevolg een mooie overwinning. Voor Charleroi was het al de dertiende nederlaag van het seizoen, dat na de wedstrijd coach Fulvio Bastianini op straat zette.

In het klassement blijven de Bears drie punten achter op Bergen, dat zelf won van rode lantaarn Luik.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″] Mona Rahmé (DCLA) verovert goud op BK Veldlopen Masters[/cmsmasters_heading]

Zeven DCLA-masters zakten af naar Lokeren voor het BK Veldlopen voor 35-plussers. De enige vrouwelijke Leuvense deelneemster was Mona Rahmé. Zij zette een ijzersterke prestatie neer en liep naar de nationale titel. Bij de mannen werden geen medailles gewonnen, al werd wel twee keer een top-10 plaats behaald.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Waterloo Ducks – Dames KHCL 5-0[/cmsmasters_heading]

De dames van KHC Leuven zitten in een mindere periode. Na het gelijkspel van vorige week zakte het van plaats vier naar plaats vijf, en ook deze week dalen de dames in de stand. Op het veld van Waterloo werd de score geopend in het eerste kwart door de Watducks en verdubbeld in het tweede. De Leuvense dames probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken, maar het was de thuisploeg die de score uitdiepte. Eindstand 5-0.

Met de play-offs in het vizier moet Leuven zich herpakken. Volgende week komt Wellington op bezoek, dat momenteel vierde staat. Een zeer belangrijke wedstrijd dus. Supporters op post!

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Waterloo Ducks – KHCL 1-0[/cmsmasters_heading]

Ook de Leuvense hockeyheren trokken naar Waterloo. De score liep minder hoog op, maar het resultaat was hetzelfde als voor de dames van KHCL. Het enige en winnende doelpunt van de match viel in het eerste kwart op penaltycorner. Leuven deed er alles aan om gelijk te komen. De strijdlust was misschien net iets té groot, want KHCL eindigde met negen.

Volgende week is het tijd om opnieuw aan te knopen met een overwinning. Op bezoek bij Wellington, de laatste in de stand, wil KHC Leuven geen punten laten liggen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames VHL – Forza Oudenaarde 3-2[/cmsmasters_heading]

Met het bezoek van Oudenaarde kregen de dames van Haasrode Leuven de leider over de vloer. In een razendspannende wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het toch VHL dat aan het langste eind trok en de leider met 3-2 terug naar huis stuurde. Dankzij deze overwinning blijft VHL derde, met één punt voorsprong op Namen. Door het verlies van Lendelede nadert het zelfs tot op vier punten van het nummer twee, met nog vier wedstrijden te spelen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Antwerpen – VHL 3-1[/cmsmasters_heading]

Volley Haasrode Leuven heeft ook haar derde wedstrijd van de play-offs verliezend afgesloten. Het speelde nochtans erg goed mee in Antwerpen en won de eerste set in extremisch. De thuisploeg was niet van slag en zette orde op zaken. Set twee en drie gingen vlot naar Antwerpen. VHL leek een zesde en beslissende set uit de brand te kunnen slepen, maar kon twee setpunten niet verzilveren.

Haasrode Leuven blijft zo na drie speeldagen met lege handen achter op de laatste plaats.

Deel dit bericht