Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9292|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/03/Ali-Hamdi-kopie.jpg|full[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]SC Thimister-Herve – Dames VHL 1-3[/cmsmasters_heading]

Op bezoek bij het nummer vijf uit het klassement hebben de dames van Haasrode Leuven geen punten laten liggen. In het klassement was het verschil tussen beide ploegen twee plaatsen en dat was ook het verschil in sets. VHL kende niet al te veel problemen met Thimister-Herve en keerde met een 1-3 overwinning huiswaarts.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]VHL – Maaseik 3-1[/cmsmasters_heading]

Twee weken geleden wist Volley Haasrode Leuven zich dankzij een stuntzege op het veld van Maaseik te verzekeren van deelname aan play-off 1. Zaterdag kon het die geweldige prestatie jammer genoeg niet herhalen. De Limburgers toonden waarom ze aan de leiding staan en gaven de thuisploeg geen setwinst cadeau. Haasrode Leuven verweerde zich verdienstelijk, vooral in de eerste en de laatste set, maar blijft na twee speeldagen in de play-offs met lege handen achter.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames KHCL – Royal Pingouin 0-0[/cmsmasters_heading]

De dames van KHC Leuven hebben de punten niet thuis kunnen houden tegen Royal Pingouin. Leuven was veruit de betere ploeg en creëerde verschillende grote kansen, maar de  bal wou er niet in. Wanneer dat dan toch gebeurde, werd het doelpunt -terecht- afgekeurd. Leuven bleef dus steken op een scoreloos gelijkspel en zakt zo van plaats 4 naar plaats 5. Volgende week gaan de dames op jacht naar een nieuwe overwinning in en tegen Waterloo.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]KHCL – Racing 3-3[/cmsmasters_heading]

In het stadion Chomé waren de supporters onder een stralende zon getuige van een enorm spannende wedstrijd. Leuven begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. De bezoekers waren niet aangeslagen en reageerden nog voor de pauze: 1-1 ruststand. Na de koffie was het opnieuw de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Maar ook nu liet Racing zich niet uit haar lood slaan. Het ging op en over Leuven: 3-2. Lange tijd leek Racing de overwinning op zak te hebben, tot in de slotminuut de verdiende gelijkmaker alsnog uit de lucht viel! Al bij al een goed punt voor KHCL.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Bergen- Leuven Bears 89-81[/cmsmasters_heading]

De Leuven Bears stonden voor een cruciale wedstrijd met het oog op de play-offs op veld van Bergen. Als het nog kans wilde maken op de eindronde, kon het maar beter winnen. Bergen zag dat echter niet zitten en had de volledige wedstrijd onder controle. Met nog 13 matchen te spelen lijken de play-offs ver weg voor de Bears, dat nog maar zes keer kon winnen dit seizoen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″] Goud op BK Veldlopen voor Ali Hamdi en DCLA[/cmsmasters_heading]

Daring Club Leuven Atletiek heeft er een druk en succesrijk weekend opzitten. Zaterdag namen tien Leuvense masters deel aan het BK Masters indoor in de Topsporthal in Gent. Met vijf gouden, vier zilveren en een bronzen medaille kwam DCLA sterk voor de dag. Daarbovenop werden vijf nieuwe clubrecords 12 provinciale titels genoteerd.

Op zondag vond in Wachtebeke het BK Veldlopen plaats. Ali Hamdi van DCLA zorgde voor dé prestatie van het weekend. Hamdi liep een fantastische race en bekroonde zichzelf met de nationale titel in de korte cross. Bij de juniores zette Guillaume Grimard en John Heymans een sterke prestatie neer. Heymans had op het einde nog net iets meer reserve en spurtte naar het zilver. De DCLA-vrouwen boekten een schitterende collectieve overwinning in het klassement voor de Europabeker. In het algemene clubklassement eindigde DCLA knap tweede.

Deel dit bericht