Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Woensdag 7 maart vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van de stedelijke Sportraad Leuven plaats. De vergadering werd dit jaar opgefleurd met enkele gastsprekers. De leden van de Sportraad kregen meer informatie over sporterfgoed, maakten kennis met UiTinLeuven en de UiTPAS. Achteraf werd lustig nagepraat op de receptie.

De AV werd geopend met een welkomstwoord van voorzitter Ann Janssen en schepen van Sport Erik Vanderheiden. De nadruk werd gelegd op het prachtige sportjaar dat achter ons ligt, maar er werd ook al even vooruit gekeken. 2017 belooft alvast wederom een jaar vol (top)sport te worden!

Na de verwelkoming namen Rebecca Gysen en Karim Ettourki het woord over. Aan de hand van een mooie presentatie leerden zij de aanwezigen meer bij over sporterfgoed. Wat is (sport)erfgoed? Waarom zouden we dit bewaren? Door deze presentatie hopen we de clubs ervan bewust gemaakt te hebben dat hun geschiedenis veel waard is.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]UiTinLeuven & UiTPAS[/cmsmasters_heading]

Vervolgens was het de beurt aan Tom Stroobants en Elise Gazenbeek. Tom liet de Sportraad kennis maken UiTinLeuven en de uitdatabank. Via de uitdatabank kunnen de clubs hun activiteiten ingeven om zo op UiTinLeuven te verschijnen. Deze website bundelt het Leuvense vrijetijdsaanbod en wordt veelvuldig geraadpleegd, zowel door particulieren als door de media. Zij stellen hun sportkalender op aan de hand van de UiT-agenda.

Elise gaf op haar beurt meer uitleg over de UiTPAS. Leuven is de eerste gemeente/stad in Vlaams-Brabant dat met deze ‘klantenkaart’ van start gaat. Met deze pas wil de stad vrijetijdsactiviteiten toegankelijker maken voor iedereen. De UiTPAS steunt op drie fundamenten:

  • Iedereen kan punten sparen
  • Iedereen kan punten omruilen
  • Mensen met recht op verhoogde tegemoetkoming die gedomicilieerd zijn in Leuven kunnen genieten van een kansentarief

Een punt sparen kan enkel bij partners van de UiTPAS en enkel op het moment van deelname aan een activiteit. Bijvoorbeeld als je een bezoek brengt aan één van onze stedelijke zwembaden. De gespaarde punten kunnen omgeruild worden tegen voordelen. In ruil voor tien beurten krijg je bijvoorbeeld één gratis zwembeurt.

Om de vergadering af te sluiten werd het jaarverslag, het administratief en het financieel verslag besproken en goedgekeurd en werden de nieuwe clubs voorgesteld.

Deel dit bericht