Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]8792|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/01/tofsportD1_001_Site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]DCLA schittert op BK Indoor Juniores en Beloften[/cmsmasters_heading]

Ben Broeders maakte vorige week een geslaagde comeback en ging afgelopen weekend verder op hetzelfde elan. Met een evenaring van zijn indoor persoonlijk en clubrecord (5.45m) behaalde hij de gouden medaille in het polsstokspringen. Frederik Ausloos deed het net iets minder goed, maar mocht mee het podium op. Dankzij zijn knappe sprong over 4.80m mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Maar DCLA pakte nog drie medailles. Kasper Verbeylen verbeterde zijn PR in het kogelstoten bij de juniores en kreeg de zilveren medaille overhandigd. Ilya Defrère en Cato Grobbel (kogelstoten) bemachtigden beide de derde plaats en dikten het aantal medailles zo aan tot vijf stuks.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Antwerp – KHCL 2-3[/cmsmasters_heading]

Na het verlies van vorige week op eigen veld tegen Léopold, heeft KHC Leuven zijn eerste overwinning van 2017 beet. Op bezoek in Antwerpen wist het een spannende wedstrijd naar zich toe te trekken. Willy Garcia nam de drie doelpunten voor zijn rekening en was zo de matchwinnaar. Leuven blijft zo hangen op de zevende plaats in het klassement.

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg telt KHCL zes punten minder dan Herakles, dat op dit moment vierde staat en het laatste play-off ticket in handen heeft.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Antwerp – Dames KHCL 3-0[/cmsmasters_heading]

Ook de dames van KHC Leuven maakten de verplaatsing naar Antwerpen. Een moeilijke verplaatsing zo bleek. De thuisploeg kwam op voorsprong in het tweede kwart en diepte de voorsprong verder uit na de pauze. De strijd om de top-4 is zo volledig losgebarsten. Leuven bekleedt momenteel de vierde plek, maar telt evenveel punten als de nummer vijf en zes.

Volgende week staat er dus opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Pingouin Nivelles. Supporters op post!

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Roeselare – VHL 3-1[/cmsmasters_heading]

Nadat VHL zich vorige week op de slotspeeldag verzekerde van een ticket voor de play-offs, mocht het zondag meteen afreizen naar Roeselare. Twee weken geleden won Roeselare nog eenvoudig in Leuven met 0-3. VHL kende de moeilijkheid van de opdracht dus. De eerste twee sets waren voor de thuisploeg, de derde set ging verrassend naar VHL. De kans op een stunt leek maar heel even in de maak, want Roeselare drukte nog eens door in de vierde set.

VHL blijft zo de rode lantaarn in de play-offs. Door het verlies van Menen blijft de achterstand op het nummer vijf slechts één punt. Volgende week komt leider Maaseik langs in Leuven. Aarzel niet en kom VHL mee helpen stunten!

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames VHL – Lendelede 2-3[/cmsmasters_heading]

In een aangenaam kijkstuk hebben de dames van Volley Haasrode Leuven het onderspit moeten delven tegen Lendelede. VHL verloor de eerste set, maar herstelde zich meteen. Met twee opeenvolgende setwinsten klom het op voorsprong. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en dat was zichtbaar tussen de lijnen. Lendelede vocht terug en sleepte een vijfde set uit de brand. Daarin trokken de bezoekers aan het langste eind. VHL blijft zo derde in het klassement met één punt voorsprong op Namur Volley.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Bears – Kangoeroes Willebroek 76-90[/cmsmasters_heading]

De Leuven Bears hebben de punten niet thuis kunnen houden tegen Willebroek. De thuisploeg hield de nummer drie uit de stand lange tijd in bedwang. In de tweede helft moesten de Bears toch een kloof toestaan waar ze niet meer van terug kwamen. Leuven blijft zo hangen op de voorlaatste plaats.

 

Deel dit bericht