Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9122|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0565_site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

Vrijdag 3 maart werden naar jaarlijkse gewoonte alle Leuvense kampioenen gehuldigd. Naast de prijzen voor alle individuele kampioenen en de teams die zich tot kampioen kroonden, werden ook verschillende trofeeën uitgereikt door de stad. Triatlete Ilse Deckers schoot de hoofdvogel af en werd verkozen tot Sportverdienste van her Jaar.

Het Depot was goed gevuld met kampioenen en hun vrienden en familie. Allen keken ze ernaar uit om voor een volle zaal de verdiende appreciatie te krijgen voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Al werden niet enkel trofeeën uitgedeeld aan nog actieve sporters.

In de categorie ‘Laureaat van de Sport’ kregen we drie winnaars op het podium. Irène Bervoets, Michel Jordens en wijlen André en Annie Dehertoghe-Lambrechts mochten de prijs in ontvangst nemen van Erik Vanderheiden, schepen van Sport.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]RSC Heverlee is de tofste![/cmsmasters_heading]

De tweede trofee die uitgereikt werd, was die voor de ‘Tofste sportclub van Leuven’. Iedereen kon zijn of haar club hiervoor nomineren. De club die de meeste stemmen achter zijn naam kreeg was RSC Heverlee. De skeelerclub van onder andere Bart Swings mag zich een jaar lang de tofste club van Leuven noemen!

Vervolgens was het tijd om alle kampioenen op het podium te roepen. Presentator Ruben Van Gucht schakelde even een versnelling hoger om alle Leuvense toppers te vernoemen. Elk kregen ze één voor één, of in team, hun onderscheiding.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Lifetime Achievement Award[/cmsmasters_heading]DSC_0577_site

Na een halfuurtje kampioenen spotten, was het tijd om een wereldtopper in de schijnwerpers te zetten. Ex-judoka Ilse Heylen werd geëerd voor een ongelofelijke carrière met een tot de verbeelding sprekend palmares, met de ‘Lifetime Achievement Award’.

Ilse is een ex-topsporter, maar we hebben in Leuven ook heel wat toppers in de wachtrij zitten. Uiteindelijk was het wielrenner Thibaut Ponsaerts die uitgeroepen werd tot ‘Belofte van het Jaar’. Ponsaerts kwam rechtstreeks van zijn stage in Spanje om zijn trofee in ontvangst te nemen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Ilse Deckers gekroond tot Sportverdienste van het Jaar[/cmsmasters_heading]

Een week lang kon iedereen stemmen voor de ‘ROB-publieksprijs’. Turner Jimmy Verbaeys kreeg meer stemmen dan Jasper Stuyven, Tine Deckers en Ben Broeders. Dezelfde vier namen waren ook op jacht voor de trofee van ‘Sportverdienste van het Jaar’. Voor velen misschien wat onverwacht -maar daarom zeker niet minder verdiend- won Tine Deckers de hoofdprijs. Dankzij enkele fantastische prestaties draagt ze het komende jaar de titel ‘Sportverdienste van het Jaar’.

Tot slot werd ook nog een club in de bloemetjes gezet. De cheerleaders van Aira United kregen in groep de prijs voor ‘Sportverdienste van het Jaar voor clubs’ overhandigd.

Op naar volgend jaar dus! Heel veel succes aan alle sporters, zodat we er opnieuw een spetterende kampioenenviering van kunnen maken!

Bekijk alle foto’s van de Kampioenenviering in ons fotoalbum.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9129|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0606_site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht