Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]8763|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/01/ROEVHL_161203_20_Orig_Site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Maaseik – VHL 2-3[/cmsmasters_heading]

Haasrode Leuven heeft zich op de laatste speeldag verzekerd van een ticket voor de play-offs. Na een bijzonder spannende avond met veel emoties is het VHL en niet Gent dat op plaats 6 geëindigd is.

VHL stond voor aanvang van de wedstrijd amper één punt voor op Gent, dat thuis Antwerpen ontving. De wedstrijd begon dramatisch voor VHL: na twee sets keek het tegen een 2-0 achterstand aan. In Gent hingen de bordjes 1-2 in het voordeel van Antwerpen. Maar de ommekeer stond voor de deur: Gent zette de scheve situatie recht en won de twee volgende sets. De overwinning was binnen en dus moest ook VHL wakker schieten. En dat deed het ook! VHL draaide de knop om en veranderde in een machine. Met drie setwinsten op rij pakte het in extremisch de overwinning en zo het laatste ticket voor de play-offs!

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames VHL – VCO Farciennes 3-2[/cmsmasters_heading]

De dames namen het goede voorbeeld van de mannen ter harte. Na een spannend duel met Farciennes wist het de punten thuis te houden.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]OHL – Union 2-0[/cmsmasters_heading]

Het was belangrijk voor Oud-Heverlee Leuven om het tweede periode periodekampioenschap goed af te sluiten en met een goed gevoel de play-downs in te gaan. Winnen was dan ook het doel tegen Union. OHL begon sterk aan de match en klom verdiend op voorsprong. Dankzij een verdubbeling van de score werden drie belangrijke punten gepakt met het oog op de play-downs.

OHL start (met gehalveerde punten) als voorlaatste aan de play-downs. Daarin zal het twee keer tegen Lommel United, Cercle Brugge en Tubeke spelen. De ploeg die op het einde laatste staat, degradeert naar de eerste amateurafdeling.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Anderlecht – Dames OHL 5-0[/cmsmasters_heading]

Het was een avond om snel te vergeten voor de dames van OHL. Anderlecht mocht geen punten laten liggen in de race naar de titel en startte scherp. Toch was het een eigen doelpunt dat de thuisploeg op voorsprong bracht. OHL verweerde zich goed en hield de spanning land in de wedstrijd. Pas diep in de tweede helft kon Anderlecht de score uitdiepen tot een zware forfaitscore.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]KHCL – Léopold 3-4[/cmsmasters_heading]

KHC Leuven is jammerlijk onderuit gegaan op eigen terrein tegen Léopold. Het zag er nochtans lang goed uit voor de thuisploeg. Bij een 3-0 voorsprong leek Leuven de schaapjes op de het droge te hebben, maar de wedstrijd kantelde volledig. Léopold sloeg drie keer terug penaltycorner en maakte ook nog een vierde doelpunt. KHCL kwam de klap niet meer te boven en leed zo een pijnlijke nederlaag.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Dames KHCL – KHC Brugge 2-2[/cmsmasters_heading]

Ook de Leuvense hockeydames hebben niet kunnen winnen. Tegen Brugge kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar Brugge maakte even vaak gelijk. Beide ploegen gingen op zoek naar het beslissende doelpunt maar dat viel niet meer.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Antwerp Giants – Leuven Bears 93-81[/cmsmasters_heading]

De Bears stonden voor een zware opdracht op bezoek in Antwerpen. Na een evenwichtige eerste helft was het scoreverschil amper vier punten. Na de pauze namen de Giants het heft steviger in handen en drukten het gaspedaal in. Leuven kon het tempo niet meer volgen en ging verdienstelijk ten onder tegen de nummer 2 in de competitie.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Ben Broeders maakt sterke comeback op Universitaire kampioenschappen[/cmsmasters_heading]

12 DCLA-atleten kwamen in actie op de Universitaire indoorkampioenschappen in Gent. Ben Broeders maakte zijn wederoptreden en deed dat in stijl. Hij won meteen de polsstokcompetitie met een sprong van 5.21 meter. Frederik Ausloos werd knap vierde.

Elien Vekemans (polsstokspringen) en Dieter Aerssens (1500m) verbeterden hun persoonlijke records.

 

Deel dit bericht