Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]9012|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/02/DSC_0826_site-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

Mathieu Van der Poel heeft zijn veldritseizoen in stijl afgesloten. Na talrijke overwinningen was de Nederlandse kampioen ook afgelopen zaterdag in Leuven niet van de zege te houden.

7800 supporters zagen live hoe Van der Poel het een hele wedstrijd moest vechten, maar uiteindelijk wel -voor de zesde keer op rij- aan het langste eind trok. Kevin Pauwels en Laurens Sweeck beten in het zand en kwamen als respectievelijk tweede en derde over de finish. Minder opvallend was de prestatie van Wout Van Aert. De wereldkampioen kende een moeilijke dag en vervolledigde nog net de top 10.

Voorafgaand aan de mannen mochten de vrouwen zich van hun beste kant laten zien op de oefenterreinen van de legerkazerne. Ondanks een sterke start van Ellen Van Loy was het toch de Amerikaanse Katie Compton dat als eerste over de meet kwam. Sophie De Boer eindigde op een mooie tweede plaats, Van Loy finishte als derde.

BEKIJK HIER HET FOTOALBUM.

 

Deel dit bericht