Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]8779|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/01/15590779_1207745739274375_8318010903398611516_o-580×282.jpg|event-thumb-small[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Chiefs Leuven – HYC Herentals 2-13[/cmsmasters_heading]

Het heeft niet mogen zijn in de laatste thuiswedstrijd van de Bene League voor de Chiefs. Het moest de wet van de sterkste ondergaan tegen de veruit sterkste Belgische ploeg van het moment. De Leuvenaars gaven zich tot het uiterste, maar konden niet verhinderen dat Herentals met ruime cijfers de overwinning binnenhaalde.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]DCLA boekt geen overwinningen op BK Indoor, wél in Lennik[/cmsmasters_heading]

Door de late forfaits wegens ziekte en fysieke klachten van Pieter Sisk, Hanne Van Loock en Maxime Lermyte kwamen er amper 5 DCLA-ers in actie op de Belgische Indoorkampioenschappen. Denis Hanjoul en Ilya Defrère behaalden een mooie vierde plaats, maar konden geen aanspraak maken op het podium. Laura Quirin bevestigt haar uitstekende wintercampagne met een evenaring van het clubrecord in het polsstokspringen.

In Lennik had DCLA meer succes. Zowel Stijn Gerain als Eva Galle schreven hun tweede overwinning van het seizoen op hun naam. Op de erelijst volgt Eva Galle zichzelf op.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Braxgata – KHCL 3-3[/cmsmasters_heading]

Afgelopen weekend ging de tweede speelronde in het veldhockey van start. Leuven trok naar Braxgata, dat één plaats onder hen stond. In een spannende en beklijvende wedstrijd bleef de score in evenwicht.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Braxgata – Dames KHCL 3-1[/cmsmasters_heading]

De dames van KHC Leuven begonnen op een mooie derde plaats aan de twee ronde. Het stond meteen voor een moeilijke karwei met leider Braxgata als tegenstander. De posities in de stand werden gerespecteerd in de eindscore.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]VHL – Knack Roeselare 0-3[/cmsmasters_heading]

Haasrode Leuven heeft geen stuntzege kunnen boeken tegen bekerwinnaar Knack Roeselare. Het was niet enkel op papier een zware opdracht, ook op het veld bleken de bezoekers een maatje te groot. VHL startte nochtans goed aan de match. Het maakte Roeselare het knap lastig in de eerste set, maar kon die niet naar zich toe trekken. In de volgende sets verweerde de thuisploeg zich zo goed mogelijk, maar set- of matchwinst zat er niet in.

Door de overwinning van Gent heeft VHL nog steeds geen zekerheid van plaats 6 en dus een ticket voor de play-offs. Met nog één wedstrijd te spelen telt VHL 1 punt meer dan Gent. Komende zaterdag moet VHL naar leider Noliko Maaseik, Gent ontvangt in eigen huis het nummer 4 Antwerpen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Siks Blaasveld – Dames VHL 1-3[/cmsmasters_heading]

De thuisploeg begon het gretigst aan de wedstrijd en won de eerste set. VHL schoot wakker en reageerde sterk. Na drie opeenvolgende setwinsten mochten de Leuvense dames met de overwinning huiswaarts keren.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Cercle Brugge – OHL 1-0[/cmsmasters_heading]

Oud-Heverlee Leuven heeft de positieve lijn niet kunnen doortrekken na de overwinning van vorige week tegen Lommel United. Op het veld van Cercle Brugge werd met het kleinste verschil verloren. In een evenwichtige wedstrijd klom de thuisploeg een kwartier voor tijd op voorsprong. OHL kreeg nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker maar vond de weg naar doel niet.

Cercle Brugge wipt zo over OHL in de stand en laat de Leuvenaars alleen achter op de voorlaatste plaats.

 

Deel dit bericht