Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Ben je lid van een club die aan topsport doet? Dan is de tweede Barcamp een niet te missen avond! Op woensdag 15 februari zal onder leiding van experten Professor Johan Bellemans en Maarten Thyssen een open debat gevoerd worden rond het thema ‘sporttakoverschrijdend samenwerken’.

De avond zal van start gaan in het Stadhuis om 20u30 (zaal 1) met een verwelkoming door Rik Gosselink (voorzitter Topsportplatform en vice-rector voor Studenten- en Sportbeleid KU Leuven) en Erik Vanderheiden (co-voorzitter Topsportplatform en schepen van Sport). Vervolgens zullen Professor Bellemans en Maarten Thyssen, mede-eigenaars van GRIT, Belgian Sports Clinic, het woord overnemen. Met hun knowhow en expertise uit de sportmedische wereld op het allerhoogste niveau zijn zij perfect geplaatst om de avond in te leiden.

De onderwerpen die zij zullen aansnijden zijn het mentale, het fysieke (letselpreventie & revalidatie) en voeding. Zo zullen ze vertellen over hun eigen ervaringen, maar ook over mogelijke acties die ondernomen kunnen worden. Bijvoorbeeld hoe langdurig geblesseerde atleten tijdelijk ‘overgenomen’ kunnen worden door het GRIT om hen optimaal te begeleiden of welke gezamenlijke trainingsmomenten voorzien kunnen worden. Na de inleiding zal hier openlijk over gediscussieerd worden. Dit allemaal met de achterliggende gedachte van sporttakoverschrijdende samenwerking.

Het doel is om na het open debat af te sluiten met een concreet actieplan, dat bijdraagt tot een verdere optimalisering van de Leuvense topsport.

Let wel op: de Barcamp is gericht op topsportclubs, meer bepaald op leden die zich bezig houden met topsport binnen de club (topsporttrainers, topsportcoördinators, bestuursleden). Inschrijven kan via het online-invulformulier.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Experts van dienst[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]8849|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/02/johan-1-150×150.png|thumbnail[/cmsmasters_image] Professor Bellemans is orthopedisch chirurg met als specialisatie kniechirurgie en sportletsels. Hij is een bekende naam in de sport- en medische wereld. Op de Olympische Spelen in 2008 en 2012 was hij teamarts van de Belgische Olympische ploeg, afgelopen zomer was hij algemeen coördinator en hoofd van de medische staf in Rio.

 

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]8847|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/02/maarten-150×150.png|thumbnail[/cmsmasters_image] Maarten Thyssen heeft als senior sportkinesitherapeut een ruime expertise uitgebouwd inzake preventie en revalidatie van sportletsels. Sinds 2003 begeleidt hij nationale en internationale atleten uit verschillende sporten. Op de voorbije drie Olympische Spelen maakte hij overigens deel uit van Team Belgium.

Deel dit bericht